Menu

Info

Hääpäivää ennen

Hääkuvaajaa ei voi varata liian ajoissa. Useimmat varaukset tehdään noin vuotta aikaisemmin, joka ei ole yhtään yliampuvaa. On tärkeää tutustua kuvaajan tyyliin sekä käytännön asioihin, koska ne voivat vaihdella suurestikin kuvaajasta riippuen.

Koska ihmiset ovat tunnetusti mestarillisia toistensa väärin ymmärtämisessä, on äärimmäisen tärkeää jakaa ajatuksia alkupalaverin muodossa. Tämä on hyvä toteuttaa 1–2 viikkoa ennen häitä, kun juhlapäivän ohjelma on suurimmaksi osaksi lyöty lukkoon. Paras tapa toteuttaa alkupalaveri, on istua alas ja vaihtaa ajatuksia kasvokkain. Mikäli tämä ei onnistu, voidaan palaveri toki toteuttaa myös videopuhelun tai perinteisen puhelun muodossa.

Hääpäivän aikana

Päivän suunnitelma kirkastuu alkupalaverin myötä. Aamun valmistautumiset kuvaan morsiamen ja/tai sulhasen luona, riippuen lokaatioista, aikataulusta ja hääparin mielipiteistä. Viralliset potretit voidaan ottaa joko ennen vihkimistä (first look), tai sen jälkeen (heti vihkimisen tai esim. ruokailun jälkeen). Potrettikuville kannattaa varata aikaa tunti + mahdolliset matkat. Potretit kuvaan aina miljöössä. Morsian, muista ottaa mukavat kengät potrettikuviin mukaan, sillä komeimmat lokaatiot ovat pienen kävelyn takana.

Hääpäivän jälkeen

Hääparin halutessa toimitan muutaman ”sneak peek” kuvan käsiteltynä jo seuraavan päivän aikana. Koko päivän kuvauksesta toimitan valitut kuvat asiakkaalle noin 2 viikkoa hääpäivän jälkeen pilvipalvelun kautta digitaalisessa muodossa.

Kalusto ja käytännön asiat

Juhlaan tulen aina puku päällä ja liikun omalla autolla aamusta iltaan (autoon mahtuu vain kuvaaja+kalusto). Kuvaan kahdella Nikonin ammattitason kameralla, ja molemmat kamerat tallentavat kuvat samanaikaisesti kahdelle muistikortille, joten kuvat ovat varmuuskopioituja jo kuvausvaiheessa. Mukana kulkee myös kevyt valaisukalusto, joka tuo lisäpotkua niin potrettikuvissa kuin hääjuhlassa. Energiatason ylläpitämiseksi olisi mahtavaa saada nauttia ruokailusta muun juhlaväen tavoin (ei allergioita). Vaikka juhlassa istun hyvin vähän paikoillani, olisi minulle hyvä varata paikka sellaisesta sijainnista, että siitä on helppo singahtaa suuntaan jos toiseenkin.