Hääkuvaaja – dokumentaarinen hääkuvaus / Pori ja koko Suomi

Intohimona merkitykselliset hetket

Moikkamoi! Olen Anssi. Arkielämän utelias seikkailija, hurmaavan vaimon aviomies sekä hääkuvauksiin erikoistunut vasenkätinen valokuvaaja. Kamera on pysynyt kourassa yli puolet elämästä, ja intohimo kuvaamiseen vain lisääntynyt vuosien myötä. Asun länsirannikon karhukaupungissa, mutta kuvauksia teen ympäri Suomea – ja erittäin mielelläni myös sen ulkopuolella.

Vapaa-aikani kuuluu mm. 100-vuotiaan hirsitalovanhuksen hoitamisen sekä luonnossa liikkumisen parissa. Jälkimmäinen tarjoaakin loputtomasti inspiraatiota myös valokuvaukseen. Maanpäällinen aarrekartta aukeaa saaristoteitä polkien, tai pimeitä metsäteitä ajellen ja mutkia mutustellen. Onko parempaa tapaa rentoutua, kuin loikoilla riippumatossa ja ihailla meren ylle kaareutuvaa tähtitaivasta? Tai talviaikaan patikoinnin päätteeksi syödä eväitä nuotiopaikalla, keskellä lumella kuorrutettua metsää ja ystävien ympäröimänä?

Suhtaudun elämään rennosti, mutta työn ja tekemisen suhteen suosin itsekuria ja arvostan järjestystä. Pitkä historiani mainostoimistoalalta takaa korkeatasoisen ja ammattimaisen otteen jälkikäsittelyyn.

Kuviani on julkaistu useasti mm. Häät-lehdessä ja olin Vuoden Hääkuvaaja -finaalissa vuonna 2019.

AnssiKoskinen-prof

Kuva: Sunny September Photography

”Miten sinä olet ajautunut häitä kuvaamaan?”

Häät ovat tilaisuus, jossa suuret tunteet tulevat pintaan ja niitä ei peitellä. Reaktiot ovat aitoja ja tilanteet elävät omaa elämäänsä, vaikka ohjelmaa kuinka käsikirjoitettaisiin etukäteen. Hauskuutta, onnen kyyneleitä, iloa, rakkautta, ryhtiä, tahtoa ja kiitollisuutta. Aitoja ihmisiä, hersyviä ohjelmanumeroita ja ainutlaatuista herkkyyttä.

Dokumentaarinen hääkuvaus antaa minulle mahdollisuuden kokea hetkiä, joita en muuten pääsisi näkemään ja tutustua ihmisiin, joita en muuten tapaisi. Se antaa mahdollisuuden kulkea juhlahumun mukana koko päivän – tallentaa kaiken aamuvalmisteluiden jännityksestä loppuillan vapautuneeseen juhlintaan. Jokainen tunti sisältää koskettavia hetkiä, joiden merkitys ymmärretään parhaiten vasta hääpäivän jälkeen kuvien muodossa. Ja kuvien avulla ne hetket elävät vielä silloinkin, kun orkesterin biisilista on jo unohtunut, eikä muisteta enää mitä ruokaa oli tarjolla.

Koen, ettei tehtäväni ole vain ottaa kuvia, vaan ikuistaa hetkiä, joissa tunteet ja tunnelma ovat pääosassa. Vaikka se on vaativaa, se on samaan aikaan ainutlaatuista ja palkitsevaa. Yksinkertaisesti, pidän siitä käsittämättömän paljon. Haluan tehdä muistoja merkityksellisistä hetkistä, joita ei tehtaissa tuoteta.

Ikuistan aitoja tilanteita niin huomaamattomasti kuin mahdollista ja potretteihin pyrin tuomaan enemmän hetkien todellista taikaa kuin ohjattua pönötystä. Suosin luonnonvaloa, mutta usein mukaan mahtuu myös tilanteita, joita ei saa tallennettua ilman salamavalojen säihkettä.

Se minusta, sillä nyt on kyse teistä. Keitä te olette? Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja juonitaan juuri teidän häillenne täydellinen kuvaussuunnitelma. Pallotellaan ajatuksia ja nauretaan yhdessä. Haluan kuulla, nähdä ja kertoa teidän tarinanne.

– Anssi