Menu

Vieraana muiden joukossa – intohimona merkitykselliset hetket.

Hääkuvaaja – dokumentaarinen hääkuvaus / Pori ja koko Suomi

Persoona

Olen vuonna -86 syntynyt vasenkätinen valorakastaja, jonka intohimo hetkien ikuistamiseen heräsi nuoruusvuosina ensimmäisten digikameroiden ansiosta. Tapahtumarikkaan harrastushistorian myötä valokuvauksesta muodostui elämäntapa, jota toteuttaisin vaikka lottovoitto osuisi kohdalle. Majapaikkaa pidän länsirannikon karhukaupungissa, mutta kuvauksia teen ympäri Suomen. Vapaa-aikaani vietän 100-vuotiasta hirsitalovanhusta remontoiden sekä luonnossa liikkuen vuodenajasta riippumatta. Suhtaudun elämään rennosti, mutta ihannoin ripauksen verran järjestystä. Vaikka visuaalinen pelisilmä on avain onnistuneisiin otoksiin, luo pitkä leipätyöhistoria mainostoimistoalalta tulitukea jälkikäsittelyyn.

”Miten sä olet ajautunut häitä kuvaamaan?”
– kysymys jonka kuulee usein

On äärimmäisen palkitsevaa ikuistaa ihmisten suuria tunteita sekä reaktiota aidoissa tilanteissa juhlapäivän aikana aamusta iltaan. Hauskuutta, onnen kyyneleitä, iloa, rakkautta, ryhtiä, tahtoa ja kiitollisuutta. Ilakoivaa ilmapiiriä ja sopivan erilaisia yksilöitä. Ohjelmanumeroita, jotka herättelevät herkkyyttä sekä puheita, joiden ansiosta anopin poskipäillä on kyyneliä enemmän kuin Ryysyrannan Roopen silmissä jouluaattona.

Intohimon, ihmisten kannustamisen ja elämän polkujen myötä olen erikoistunut koko päivän kattaviin dokumentaarisiin hääkuvauksiin. Kuvaan mieluiten aamuvalmisteluista aina kimpun- ja sukkanauhanheittoihin asti, jotta kuvien tunnelma säilyy koko päivän ajalta. Päivän, joka on yksi elämän tärkeimmistä. Varsinkin aamuvalmistelut menevät hääparilla usein tukevassa jännityssumussa, jonka ansiosta kuvien merkitys korostuu.

Hääjuhlassa ikuistan mieluiten aitoja tilanteita melko huomaamattomasti, vaikka toki peruspotretit sukulaisten kesken kuuluvat aina asiaan. Pyrin löytämään päivän merkityksellisimmät hetket ja kommunikoimaan ne kuvallisesti tavalla, joka sytyttää ihmisissä kiinnostuksen kipinän. Vaikka hyödynnän luonnonvaloa mahdollisimman paljon, mahtuu hääpäivään lähes aina tilanteita, missä salamat tuovat mukavasti lisäpotkua kuviin.

Tavoitteenani on kertoa kuvien muodossa tarina, joka nostaa suupieliä elämän pituisella matkalla. Kuvia, jotka koristavat olohuoneen seinää, kun eläkepäivillä ihmetellään poikkeuksellisen itsevarmana sohvalla krusifiksissa että mistä nurkasta vetää. Palvelu, joka on maalaisjärkeä miellyttävä kokonaisuus, mahdollisimman vaivaton, mutta ikimuistoinen.

Päädyittepä hääkuvaajana minuun tai johonkin toiseen, muistakaa että 10 vuoden päästä kuvat on tallessa, toisin kuin orkesteri ja ruuat. Otattehan siis rohkeasti yhteyttä, niin pomputellaan ajatuksia yhdessä. Uskallan väittää jo nyt, että olisi silkkaa mahtavuutta päästä kuvaamaan teidän häitä. Toivottavasti tavataan pian!

Badabim badabum // Anssi